Dr. Selim Panç:”Bandırma'da kanser olayları arttı”

Dr. Selim Panç:”Bandırma

Sigara, dudaktan anüse dek tüm organlara zarar veriyor”







Osman Muslubaş'ın başkanlığındaki Bandırma Rotary Kulübü, toplantısına konuşmacı olarak Bandırma Kent Konseyi Başkanı Dr. Selim Panç'ı davet etti.

Kalp ve damar hastalıkları uzmanı Dr. Panç, Kent Konseyi olarak Bandırma'nın kalitesi ve marka değerini arttırmak amacıyla çaba harcadıklarını vurgularken, Kent Konseyleri, her çeşit düşüncenin seslendirilip, özgürce tartışıldığı, gönüllülük ilkesine dayalı demokrasi platformlarıdır. Ülkemizde yapıları bu denli geniş başka sivil toplum örgütleri yoktur. Ancak bu kuruluşların yaptırım güçleri bulunmamaktadır. Sadece projelerini ortaya koyar ve bunların takipçisi olurlar” dedi.

Bandırma'nın genel sağlık sorunları hakkında da bilgi veren Dr. Panç, ilçede kanser olaylarında önemli bir artış görüldüğüne dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

Aslında Bandırma'da kanser hastalıklarındaki artışa da şaşırmamak gerekir. Çünkü, Bandırma'daki çeşitli sanayi kuruluşlarının yarattığı hava kirliliğinin yanı sıra sigara, yapay beslenme ve stres gibi etkenler, kanser olaylarının artışında en önemli etkendir. Bilhassa sigara dudaktan, anüse dek tüm organlara zarar vermektedir. Bunun yanı sıra Bandırma'da en çok görülen hastalıkların başlarında kalp hastalıkları, astım ve bronşit gelmektedir. Bandırma'da görülen hastalıkların başında, yaklaşık yüzde 30'luk oranla kalp ve damar hastalıklarının birinci sırada bulunduğunu söyleyebilirim.”

Dr. Selim Panç, kalp ve damar hastalıklarına yakalanmamak için sigaradan uzak durulmasını, stresten mümkün olduğunca kaçınılmasını, pozitif düşünceye yönelmeyi, düzenli beslenilmeyi ve spor yapılmasını önerdi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 30.9 ° / 15.7 ° Güneşli
  • Salı 38 ° / 20 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.1 ° / 21.1 ° Güneşli